1397-05-30 13:27
659
0
56269
گزارشی از تحرکات جدید در شاخ آفریقا؛

بازی جدید و مخفیانه ارتش امارات؛ اینبار در «سومالی لند»/ توسعه «بربره» برای ادامه تجاوز به یمن یا تسلط بر باب المندب؟ +تصاویر ماهواره‌ای

تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان‌دهنده برنامه مخفیانه اما سریع امارات برای توسعه فرودگاه و بندر شهر بربره واقع در منطقه سومالی لند است که می‌تواند پایگاه جدیدی برای حمله به مردم بی‌دفاع یمن باشد.

به گزارش گلستان ما، از حدود یک دهه پیش به این سو، امارات که از شیخ نشین های کوچک جنوب خلیج فارس محسوب می شود برنامه بسیار گسترده ای را برای گسترش نفوذ منطقه ای خود آغاز کرده؛ امری که از همان ابتدا به کمک کشورهای غربی مثل آمریکا آغاز شده و تا به همین امروز هم ادامه دارد. این کشور از زمان آغاز حملات سعودی ها بهیمن نیز از جمله کشورهایی بود که از ابتدا در بین کشورهای مهاجم به مردم مظلوم یمن حاضر شده و به عملیات علیه این کشور پرداخت. علاوه بر خاک این کشور، اماراتی ها به سراغ کشورهای همسایه یمن نیز رفته اند تا برای تجاوز به این کشور، پایگاههای بیشتری را در اختیار داشته باشند.

تصاویر ماهواره ای که در گذشته از کشور اریتره پخش شد نیز نشان از حجم بالای حضور نیروهای هوایی، زمینی و دریایی امارات در این کشور کوچک آفریقایی داشت که به فاصله کمی از یمن در آنسوی دریای سرخ در قاره آفریقا واقع شده است و پس از اطلاع رسانی این تحرکات، بخش قابل توجهی از آن، از منطقه مذکور خارج شد.

غیر از هدف فوق یعنی حمله مداوم به یمن و مردم بی گناهش، دلیل دیگری نیز برای افزایش نفوذ امارات در این منطقه یعنی شاخ آفریقا وجود دارد چراکه محدوده مذکور از جمله مناطقی است که در سالهای اخیر رقابت شدید و اکثرا بی سر و صدایی برای تسلط بر آن بین قدرت های منطقه ای و جهانی به راه افتاده است. امارات متحده عربی نیز علاوه بر اقدامات نظامی، سرمایه گذاری زیادی نیز انجام داده که مشخصا از یک برنامه ریزی بلند مدت نشات گرفته است.

امارات به دنبال تسلط بر تنگه باب المندب

نگاهی به نقشه این بخش از جهان می تواند تا حد زیادی نقشه اماراتی ها را مشخص کند. از یک طرف، سرمایه گذاری در سه کشور اریتره، جیبوتی و سومالی و از طرف دیگر درگیری در بخش جنوبی یمن و سعی در حفظ نقاط استراتژیک در این کشور جنگ زده باعث شده، امارات سودای  تسلط کامل روی تنگه استراتژیک باب المندب را داشته باشد و به انحا مختلف، آنرا جلوتر ببرد.

تاسیسات هوایی و دریایی امارات در اریتره

تاسیسات هوایی و دریایی امارات در اریتره

تاسیسات هوایی و دریایی امارات در اریتره

تاسیسات هوایی و دریایی امارات در اریتره

امارات متحده عربی هم به شکل سرمایه گذاری در توسعه بنادر تجاری و هم ساخت پایگاه نظامی در این کشورها در حال نفوذ است که پیش از این نیز تصاویر ماهواره ای و اخبار رسیده، از حضور نظامی و اقتصادی امارات متحده در دو کشور جیبوتی و اریتره خبر می داد.

سومالی لند؛ هدف جدید اماراتی ها

کشور سومالی سالها درگیر جنگ داخلی بوده که هر بخش از این کشور به وسیله گروهی از جنگ سالاران اداره می شود و عملا نیروی مرکزی قدرتمندی در آن کشور وجود ندارد. بخشی از این کشور شامل قبایل ۵ استان شمالی این کشور، در سال ۱۹۹۱ میلادی کشوری به نامی "سومالی لند" تشکیل داده اند که البته در هیچ کدام از مجامع جهانی به رسمیت شناخته نمی شود اما این اوضاع نابسامان سیاسی و اقتصادی، باعث جذب امارات به این نقطه شده است.

آنطور که برخی رسانه های تخصصی منطقه افشا کرده اند شهر بندری "بربره"، هدف جدید اماراتی هاست که به عنوان پایتخت سومالی لند نیز شناخته می شود و بنا بر گزارش فرانس ۲۴، هم اکنون شرکت DPWorld در حال توسعه این بندر در سومالی لند است و به تازگی تجهیزات جدیدی را برای افزایش سرعت بارگیری و تخلیه بار به آنجا منتقل کرده.   شرکت DPWorld یک شرکت اماراتی مستقر در بندر دوبی است که به کمک آن، حاکمان این کشور کوچک عربی در حال توسعه بندر و فرودگاه در این شهر ساحلی هستند. تصاویر ماهواره ای که حدود یک ماه پیش از این شهر گرفته شده نیز نشان دهنده توسعه سریع فرودگاه و همچنین افزایش طول موج شکن ها در بندر این شهر برای توسعه فعالیت های آن است.

فرودگاه در دست توسعه بربره

فرودگاه در دست توسعه بربره

افزایش طول موج شکن بندر

افزایش طول موج شکن بندر

موقعیت این شهر بندری درست در مقابل بندر عدن یمن قرار دارد که در حال حاضر در اشغال نیروهای نزدیک به امارات متحده عربی در یمن بوده و می تواند به تجاوزات هوایی و دریایی به یمن، سرعت و وسعت محدوده ببخشد. همچنین موقعیت این شهرها در کنار حضور تجاری و نظامی امارات متحده عربی در جیبوتی و شهر بندری "عصب" در اریتره نشان دهنده نقشه از پیش طراحی شده اماراتی ها برای حضور نظامی کامل در دو طرف تنگه استراتژیک باب المندب است که در برنامه کوتاه مدت، ادامه حملات به یمن و در آینده، تسلط بر محدوده مذکور را شامل می شود.

امارات متحده به دنبال چند هدف است؟

همانطور که در ابتدا اشاره شد، کشورهای زیادی به دنبال نفوذ در منطقه شاخ آفریقا و تنگ باب المندب هستند. تحولات در این منطقه با بروز جنگ یمن و مقاومت بی نظیر و مردمی نیروهای مبارز در این کشور به سومین سال خود رسیده و مدتی است که وارد فاز دریایی و حمله به شناورهای دشمن نیز شده است. از طرف دیگر شاهد افتتاح اولین پایگاه نظامی چین در جیبوتی هستیم. ایالات متحده آمریکا در راستای سیاست های جدید خود سعی در کاهش حضور مستقیم در منطقه خاورمیانه دارد و از طرفی حضور چین در این منطقه استراتژیک مسئله ای نیست که غرب بتواند به راحتی از کنار آن عبور کند، لذا ابرقدرت ها نمی خواهند این تحولات و منطقه مهم را به راحتی در اختیار رقیب قرار دهند اما نیاز به بازوهای منطقه ای نیز دارند.

نقاطی که امارات در حال تقویت حضور نظامی - اقتصادی خود در آن است با دایره مشکی مشخص شده است

امارات متحده عربی در حقیقت نقش ژاندارم و جانشین آمریکا را بازی کرده و در حال گسترش تسلط خود در خط ساحلی منطقه شاخ آفریقا، خطوط ساحلی یمن و تنگه باب المندب است که هم با نفوذ کشورهایی مثل چین و ایران در این مناطق مقابله کرده و هم از طرف دیگر خیال غرب را از کنترل بر این تنگه مهم و استراتژیک راحت کند. در عین حال، با کمک یار اشغالگر خود یعنی ارتش سعودی، بتواند بالاخره بر مسئله مهمی به نام مقاومت مردم یمن، غلبه کند.

البته این نفوذ فقط به یمن و شاخ آفریقا محدود نشده و از طرف دیگر شاهد افزایش هر چه بیشتر حضور امارات متحده عربی در تحولات کشور لیبی در شمال آفریقا هستیم. در حقیقت این کشور نفت خیز شمال قاره سیاه نیز پس از چند سال بی ثباتی حاصل از مداخله نظامی غرب و سرنگون شدن حکومت قذافی، با کمک های آشکار و پنهان امارات که با چراغ سبز غرب در حال انجام است، در حال تشکیل کشوری جدید بوده که گوش به فرمان اعراب حاشیه خلیج فارس و غرب خواهد بود و خیال واشنگتن و اروپای غربی را از نقطه حساس جغرافیایی و نفتی در شمال قاره سیاه و سواحل دریای مدیترانه راحت خواهد کرد.

‌رصد دقیق تحرکات این کشورها از طریق ابزارهای نوینی چون تصاویر ماهواره ای، کمک خواهد کرد ضمن جلوگیری از غافلگیری در مقابل اقدامات مخفیانه و مرموز کشورهای مذکور، از تداوم حملات آنها به مردم یمن نیز کاسته شود؛ همانطور که با افشاگری صورت گرفته از طریق تجمیت جنگ افزارهای اماراتی و سعودی در اریتره، این اتفاق رخ داد./ مشرق

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.